Lucy & June is een kleinschalig Belgisch bedrijf, opgericht door Frédérique Buyle (°1989, Oostende). De studio is gelegen te Oostende.


Kunstzinnig bezig zijn is altijd mijn grootste passie geweest. Als kind en tiener kon je mij elke zaterdagochtend in de kunstacademie vinden. Op mijn achttiende wilde ik niets liever dan van mijn hobby ook mijn beroep te maken. Na twee jaar aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, waar ik de opleiding ‘Mode’ volgde, besloot ik om over te schakelen naar een lerarenopleiding. Sinds 2013 geef ik als leerkracht plastische opvoeding mijn kennis door aan jongeren. Dit geeft mij ook de kans om mijn voorliefde voor grafisch ontwerp in bijberoep uit te oefenen.


In 2016 kreeg ik de vraag van een vriendin of ik een kaartje wilde ontwerpen voor de geboorte van haar eerste kindje. Toen mijn man me in 2017 ten huwelijk vroeg, was het vanzelfsprekend dat ik ook onze eigen wedding stationary zou ontwerpen. Voor mij was dit een heerlijke manier om mijn passie voor ontwerpen, tekenen en schilderen te combineren met elkaar en deze ook te delen met anderen.

© 2015 Lucy & June by Frédérique Buyle.  All rights reserved.


Company Number: BE 0642.663.996