Lucy & June is een kleinschalig Belgisch bedrijf, opgericht door Frédérique Buyle (°1989, Oostende). De studio is gelegen te Oostende.


Kunstzinnig bezig zijn is altijd mijn grote passie geweest. Als kind en tiener kon je mij elke zaterdagochtend in de kunstacademie vinden. Op mijn achttiende wilde ik niets liever dan van mijn hobby ook mijn beroep te maken. Na twee jaar aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, waar ik de opleiding ‘Mode’ volgde, besloot ik om over te schakelen naar een lerarenopleiding. Sinds 2013 geef ik als leerkracht plastische opvoeding mijn kennis door aan jongeren. Dit geeft mij ook de kans om mijn liefde voor grafisch ontwerp in bijberoep uit te oefenen.


In 2016 kreeg ik de vraag van een vriendin of ik een kaartje wilde ontwerpen voor de geboorte van haar eerste kindje. Toen mijn man me in 2017 ten huwelijk vroeg, was het vanzelfsprekend dat ik ook onze eigen wedding stationary zou ontwerpen. Voor mij was dit een heerlijke manier om mijn passie voor ontwerpen, tekenen en schilderen te combineren met elkaar en deze ook te delen met anderen.


Sinds 2020 kunnen jullie bij mij terecht voor jullie huwelijks- en geboortedrukwerk. Gaandeweg heb ik mijn persoonlijke stijl ontdekt, maar ik ga ook graag nieuwe uitdagingen aan. Aquarel, kleur en foliedruk mogen zeker niet ontbreken in mijn ontwerpen. Neem de tijd om te ontdekken of wij een match zijn, durf gerust een berichtje te sturen en misschien mag ik binnenkort jullie droomkaartje ontwerpen.